Var är du, när är du

 En gestaltning till en skola i Rinkabyholm. Alla elever på hela skolan var med i processen bakom verket. Genom elevrådet kom det in förslag som jag sedan kombinerade till verket. Jag hade också ett seminarium med skolans lärare där vi utvecklade en pedagogisk handledning för att integrera konstverket i undervisningen. 

Barnen ställer sig på ett almanacksblad för nuvarande månad och sträcker upp armarna över huvudet.  Barnen är i centrum, de är klockans visare. Deras skugga faller på en av blommorna. När de räknat kronbladen kan de se vad klockan är. Den övre ringen är för vintertid och den undre för sommartid. Djuren vid barnens sida tittar i varsitt väderstreck. I pratbubblorna finns namn på platser som ligger i den riktningen som djuren tittar.

Hela soluret är 6 x 4 meter och består av 20 blommor i betong. En grävling, en hare, en sköldpadda och en fjällämmel visar väderstrecken.  Blommorna är 35-45 cm och gjutna i betong. I betongen har jag bland in pigment. Det ger en behaglig djup färgton som inte kan nötas bort. Djuren är gjutna i betong och är svagt pigmenterade i naturfärger.  Eftersom pigmenten är ingjuten i betongen är underhållet minimalt och det blir omöjligt att färgen bryts ner av slitage.